Omytou a osušenou vepřovou panenku zbavte přebytečných blan, potřete ji směsí česneku, hořčice a olivového oleje, osolte a opepřete a dejte na minimálně 30 minut odležet do chladu.
Naloženou panenku opečte na pánvi zprudka ze všech stran, maso přendejte do zapékací mísy a zasypte tence pokrájenou cibulí. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 10 minut.
Poté panenku obraťte, přidejte pár snítek rozmarýnu a přiklopené 20 minut dopečte. Vyndejte z trouby, nechte asi 2 minuty stát, teprve pak maso nakrájejte na tenké plátky.
Gratinované brambory připravíte následovně. Oloupané, omyté brambory nakrájejte na centimetrové plátky, dejte je do vymazané zapékací mísy, každou vrstvu vždy osolte a přelijte zahřátou smetanou s česnekem a posypte parmazánem a při 180 °C pečte asi 30 minut.400g - Vepřová panenka2stroužek - Česnek1lžíce - Plnotučná hořtice2lžíce - Olivový olej (na panenku)1ks - Červená cibule 1špetka - Sůl (na panenku)1špetka - Zelený pepř1hrst - Rozmarýn800g - Brambory250ml - Smetana 2stroužek - Česnek (na brambory)100g - Parmazán 1lžíce - Máslo1špetka - Sůl (na brambory)příprava - 45vaření - 0