Vepřová panenka je příjemně křehké a libové maso, které při správné přípravě dokáže nabídnout velmi šťavnatý a chutný zážitek. Pokud ji navíc doplníme lehkým coleslaw, její chuť to ještě zvýrazní a my dostaneme jednoduchý a zdravý oběd či večeři.
Recept připravili kuchaři z EASYDIET - www.easydiet.cz
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Slovenská
Čas přípravy 40 minutesmin
Čas vaření 10 minutesmin
Celkový čas 50 minutesmin
Porce 2porce
Uvařila Johanka Kotěšovcová
Ingredience
1ks vepřové panenské cca 400g
100mlslunečnicového oleje
koření: rozmarýntymián, oregano, pepř a sůl
1PL másla
Instrukce
Maso potřeme olejem a vyválíme ho ve směsi koření. Na pánvi rozpálíme olej a maso opečeme z každé strany (z každé strany asi minutku) Potom ho přendáme do dvakrát přeloženého alobalu, uzavřeme a dáme do trouby na 180 st. C na 8-10 minut. Vyjmeme a necháme v alobalu odstát asi 10 minut. Pak jej opatrně rozbalíme - maso totiž pustilo šťávu, tak aby se nám nevylila. Šťávu přelijeme do pánve, kde jsme opekli maso, přidáme máslo a pokud je třeba i trochu vody (cca 50-100ml) a přivedeme k varu. Maso nakrájíme a přelijeme šťávou. Podáváme se salátem coleslaw.
Salát: Zelí si nakrájíme na jemné nudličky, posolíme, promícháme a necháme 10 minut odstát. Zelí pustí vodu, tu slijeme a přidáme zbylé ingredience a vše dobře promícháme.