Postup:
1) Vepřové bio kotlety několik hodin před grilováním vyndáme z chladničky, aby získaly pokojovou teplotu.
2) V misce si smícháme vinagretu: sůl rozpustíme ve vinném octu, přidáme uzenou papriku a pomocí metly vyšleháme s olivovým olejem.
3) Nastrouhaná jablka, křen a mrkve spojíme s majonézou, dochutíme solí a citrónovou šťávou.
3) Na grilu pomalu opečeme vepřové kotlety dozlatova (nejméně 5 minut z každé strany). Než kotlety sundáme z grilu, potřeme je z obou stran vinagretou a necháme zprudka projít ostrým plamenem na grilu (aby se odpařil ocet).
4) Podáváme horké kotlety se salátem coleslaw.
„Lahodný tuk z dobře vyzrálé bio mangalice je skutečnou lahůdkou, a tento recept tak bohužel nenajde uplatnění u kotlety z konvenčního bílého prasete, tam je maso ze hřbetu příliš suché,“ říká kuchař Hugo Hromas.
Dobrou chuť! *heart*
4ks - Bio vepřové kotlety z mangalice4lžíce - Extra panenský olivový olej2lžíce - Červený vinný ocet1lžíce - Sůl1lžička - Uzená paprika4hrst - Čerstvé oregano2ks - Bio jablko2ks - Bio mrkev3lžíce - Strouhaný křen2lžíce - Majonéza1ks - Citrónpříprava - 25 minvaření - 10 min