Recept jsem dostala od naší paní kuchařky, Vlastičky, z práce, která je v pečení velmi šikovná.
Kategorie moučník
Kuchyně Česká
Čas přípravy 2 minutesmin
Čas vaření 25 minutesmin
Celkový čas 2 minutesmin
Porce 14
Uvařila DitaBřezinová
Ingredience
250ghladké mouky
250gpolohrubé mouky
2dcl mléka
2žloutky
120gcukru
120gmásla
40gčerstvého droždí
sůl
citronová kůra
Instrukce
Těsto dělám s pomocí robotu, výsledek je mnohem lepší a i snadnější, co si budeme povídat. Do mísy dám mouky, udělám důlek a do něj rozdrobím droždí s vlahým mlékem a trochou cukru. Nechte chvíli pracovat, cca 10 min, přidejte ostatní ingredience, máslo musí být změklé. Vypracujte těsto, překryjte ho čistou utěrkou a dejte kynout na teplé místo. Já osobně na chvilinku předehřeji troubu, a dávám mísu tam, těsto pak pěkně v teple kyne. Nechte zdvojnásobit objem, tak cca 1 hod. Poté těsto znovu na vále propracujte a dejte ho na cca 30 minut opět kynout. Přeneste na pečící papír, nechte dokynout, potřete rozšlehaným vajíčkem a ozdobte mandlemi. Pečte cca 25 minut při 170 C. Dobrou chuť!