Rychlý a jednoduchý moučník, který je nádherně vláčný, šťavnatý a plný čokolády, za pomoci velikonočních cukrovinek snadno proměníte v tématicky laděný dezert.
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 20 minutesmin
Čas vaření 20 minutesmin
Celkový čas 40 minutesmin
Porce 9ks
Uvařila NelaVávrová
Ingredience
185gmáslo
185ghořká čokoláda 80%
3ks vejce
150gcukr krystal
85ghladká mouka
40gkakao
čokoládové zdobení čokoládová vejcemandle v čokoládě a jogurtu
jedlé květy na ozdobení
Instrukce
1
Troubu rozehřejte na 180 °C. Ve vodní lázni rozpusťte nakrájené máslo a nalámanou čokoládu. Metličkou míchejte, aby se vše dobře spojilo. Odstavte.
2
V míse vyšlehejte vejce s cukrem. Vyšlehaná vejce zapracujte k rozpuštěnému máslu s čokoládou. Prosejte ke směsi hladkou mouku, kakao a dobře promíchejte.
3
Formu vyložte pečicím papírem a naplňte těstem. Vložte do trouby a pečte 20 minut. Brownies nechte vychladnout a ozdobte čokoládovými vajíčky různých velikostí, mandlemi v čokoládě a jogurtu a jedlými květy.