Svátky jara už jsou pomalu za rohem. Vyzdobte svoji velikonoční tabuli receptem na datlová velikonoční vajíčka. Pochutnají si na nich malí i velcí.
Postup:
- Nejdříve si pomeleme ovesné vločky a oříšky. Vznikne nám sypká směs, kterou přidáme k datlové pastě a vypracujeme těsto.
- Poté tvoříme vajíčka, pro lepší tvar je možné využít silikonovou formu na vajíčka, kde těsto vždy vmáčkneme a vyklopíme pravidelné vajíčko.
- Hotová vajíčka dáme na 20 minut ztuhnout do lednice. Mezitím si ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, ve které vajíčka obalíme a posypeme sušenými malinami či jahodami.
- Hotová vajíčka necháme ztuhnout v lednici.
250g - datlová pasta30g - ovesné vločky BONAVITA30g - mandle30g - kešu oříšky20g - lískové oříšky125g - čokoláda1sklenička - sušené jahody a malinypříprava - 30vaření - 30