Tradiční mexické tacos v odlehčené vegetariánské verzi s robi masem nejlépe chutná v kukuřičné tortilla placce. Tento recept zvládnete za pár minut, pokud třeba chystáte rychlý oběd do práce. Zároveň ním ohromíte i hosty na večírku.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Mexická
Čas přípravy 10 minutesmin
Čas vaření 5 minutesmin
Celkový čas 15 minutesmin
Porce 2osoby
Uvařila Nikola Zajíčková
Ingredience
2–3 tortilla kukuřičné placky
1balení Robi na zelenině od Hotovky.cz
1⁄2 plechovky červených fazolí
2rajčata
chřest
okurka
Na guacamole:
1zralé avokádovyloupané
šťáva z 1⁄2 limetky
česnek
2lžíce sýru Philadelphianebo také Žervé
Instrukce
Nejdříve připravíme guacamole. Rozmačkáme vidličkou avokádo, zakápneme jej limetkou, přidáme protlačený česnek a jemně smícháme s troškou krémového sýru.
Nakrájíme si čerstvou zeleninu dle svého výběru, např. rajčata, okurek, chřest. Přidáme vařené fazole z plechovky.
Dáme ohřívat balení Robi na zelenině od Hotovky.cz dle návodu na obalu.
Navlhčíme si tortillu a opékáme na pánvi 30 s z každé strany. Na půlku takto opečené tortilly naneseme ohřáté robi maso, zeleninu a avokádové guacamole. Ozdobíme cibulkou, nebo třeba plátky chilli. Spojíme oba konce placky a podáváme.