Včelí úlky - naše rodinná vánoční klasika.Tmavé těsto tvořící exteriér úlků je třeba řádně propracovat, a to z rozdrcených piškotů (pomůže mixér nebo váleček), moučkového cukru, změklého másla, kvalitního kakaa na vaření a rumu na chuť. Zpracované těsto necháme uležet v lednici a před tvořením necháme trochu změknout při pokojové teplotě. Pozor - těsto se nesmí úplně sypat, je možné si pomoci přidáním másla.Náplň úlků je pak vhodné také připravit dopředu, a sice z ušlehaného žloutku s moučkovým cukrem, přídáním másla a rumu dle chuti. Před plněním úlků je taktéž vhodné nechat náplň odrazit při pokojové teplotě.Formičky úlků před každým plněním řádně vysypeme moučkovým cukrem, umačkáme tmavé těsto, v němž necháme důlek pro náplň a zakryjeme vypouklou stranou piškotů.Tato porce by měla stačit na cca 30 kousků.Dobrou chuť! :-)