Cupcakes jsou malé zákusky zdobené krémem, jejichž původ najdeme ve Spojených státech. Existují v celé řadě variant. Ty vanilkové zaujmou příjemnou vůní i chutí a pomohou vytvořit kouzelnou vánoční atmosféru.
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 25 minutesmin
Čas vaření 25 minutesmin
Celkový čas 50 minutesmin
Porce 12porcí
Uvařila NelaVávrová
Ingredience
200ghladká mouka
160gcukr krupice
100gmáslo
50mlmléko
2ks vejce
1,50lžička prášek do pečiva
0,50ks vanilkový lusk
1špetka sůl
rozmarýn čerstvýsnítky na ozdobení
Na krém:
400gmascarpone
100mlsmetana ke šlehání
30gmoučkový cukr
0,50ks vanilkový lusk
Instrukce
1
Máslo vyšlehejte spolu s cukrem. Přidejte vejce a semínka vydlabaná z jedné poloviny vanilkového lusku. Smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl. Tuto směs poté přidejte k surovinám z prvního kroku. Na závěr přidejte mléko a směs vymíchejte do těsta.
2
Formičky na cupcakes vyložte papírovými košíčky a naplňte těstem zhruba do tří čtvrtin. Cupkaces pečte v troubě předehřáté na 170 stupňů po dobu asi dvaceti minut.
3
Mezitím co se budou cupcakes péct, si připravte krém. Smíchejte semínka z druhé poloviny vanilkového lusku se smetanou a ušlehejte. Poté opatrně vmíchejte do mascarpone. Oslaďte moučkovým cukrem podle chuti.
4
Hotový krém naplňte do zdobicích sáčků a nanášejte na vychladlé cupkakes. Na závěr je můžete ozdobit snítkou rozmarýnu nebo cukrářským zdobením dle fantazie.