Mandle, mouku, máslo, žloutky a 100 g cukru zpracujeme na hladké nelepivé těsto. Zabalíme do alobalu a necháme alespoň 30 minut odpočívat v chladu.
Odpočaté těsto vyválíme mezi fólií na vrstvu tenkou asi 5 mm. S pomocí formičky vykrojíme jednotlivé dílky cukroví. Vyskládáme je na plech a pečeme v troubě rozehřáté na 200 °C asi 10 až 12 minut. Přendáme na mřížku a necháme vychladnout.
Polevu si připravíme rozmícháním zbylého cukru s citronovou šťávou. Měla by být tak akorát hustá, aby se nám s ní dobře zdobilo. Vetší část polevy obarvíme potravinářským barvivem, zbytek necháme bílý.
Dílky cukroví poté ozdobíme polevou200g - hladka mouka125g - máslo změklé100g - mleté mandle180g - cukr moučka2ks - žloutky3cl - citronová štáva50g - červené potravinářské barvivopříprava - 60vaření - 12