Změklé máslo utřete s cukrem do pěny, přidejte vejce a pořádně promíchejte. Ručně přimíchejte prosátou mouku s kypřicím práškem. Formu vymažte tukem a vysypte hladkou moukou. Poté do ní vylijte těsto a pečte asi 30 minut při 170 stupních. Poté nechte korpus asi 30 minut vychladnout ve formě než ho vyklopíte na mřížku, kde úplně vychladne.
Upečený korpus rukama rozdrobte do misky. Extra džem Hamé promíchejte s rozdrobenou buchtou a ze vzniklé hmoty vytvarujte kuličky, vychází to na cca 12- 16 kusů. Ty dejte zhruba na hodinu do ledničky nebo mrazáku, aby ztuhly.
Když jsou kuličky dobře vychlazené, napíchejte do nich špejle. Poté je obalte v marcipánové, citronové nebo kakaové polevě dle vlastní chuti a ozdobte sypáním v podobě nadrobno nakrájených lískových ořechů nebo čokolády. Praktické je ponořit konce špejlí několik centimetrů do polevy, než je stejně hluboko zapíchnete do kuliček. Ty budou pak na špejli lépe držet. Ještě před podáváním můžete dekorovat mašličkou.70g - měkké máslo70g - jemný pískový cukr1ks - vejce75g - hladká mouka1/2ks - Kypřící prášek do pečiva Vitana2 - 3lžíce - Meruňkový džem Hamé1ks - Poleva s marcipánovou příchutí Vitana1ks - Poleva kakaová Vitana1ks - Poleva s citronovou příchutí Vitana100g - lískový oříšekks - nastrouhaná čokoláda dle chuti1ks - baleční špejlípříprava - 30vaření - 30