Toto cukroví nesmí u nás doma nikdy chybět, od útlého věku je to nejoblíbenější cukroví našeho mladšího syna. Bez ně by si prý, nyní již dospělý, nedovedl Vánoce vůbec představit.
Hladkou mouku dáme na vál, smícháme s kypřícím práškem, 100% tuk ideálně nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme žloutek a bílé víno, vše spojíme v těsto, které necháme odpočinout.
Následně postupně rozválíme a vykrajujeme drobné tvary, které po upečení obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.350g - hladká mouka (já kupuji Babiččinu)250g - 100% tuk Omega1ks - žloutek5lžíce - bílé vínoks - kypřící prášek 1/2 sáčkuks - moučkový cukr + vanilka na obalenípříprava - 15vaření - 1hod - 2 hod