Z mouky, cukru, mletých ořechů, špetky kypřícího prášku a změklého másla si uděláme těsto. Necháme chvíli odpočinout a pak po částech vždy rozválíme na placku vysokou cca 3-4 mm. Postupně vykrajujeme kolečka či podobné tvary, které pak následně k sobě slepíme náplní.
Krém (náplň) vytvoříme pomocí metličkového mixéru spojením všech surovin.
Já si kolečka upeču cca 7/10 dní před svátky a slepuji pak až těsně před Vánoci. Slepená kolečka pak polijeme rozpuštěnou čokoládou, dozdobíme půlkami ořechů, mandlí, lískovým oříškem či barevným zdobením, nebo strouhaným kokosem, jak má kdo rád.300g - hladká mouka (já kupuji Babiččinu)240g - máslo120g - moučkový cukr120g - mleté ořechyks - kypřící prášek 1/2 sáčkuks - náplň:150g - máslo150g - moučkový cukr1ks - žloutek2lžíce - uvařená silná černá káva30g - holandské kakaoks - čokoládová poleva na dozdobení + půlky ořechů či madlí, nebo jiné zdobenípříprava - 15vaření - 1-2 hod