Z hladké mouky, másla, cukru a Kysané smetany z Mlékárny Valašské Meziříčí zpracujeme těsto, které dáme do lednice ztuhnout. Můžeme hodinu, ale klidně i celou noc. Těsto si před zpracováním necháme povolit, jinak by se nám opravdu špatně vyvalovalo.
Vyválíme plát vysoký asi 3 mm, můžeme podsypávat a vykrajujeme různé tvary. Okolní těsto dáme stranou, vykrájené tvary posypeme rozemletými oříšky a lehce přejedeme válečkem.
Pečeme na pečícím papíru asi na 180 - 190 °C. do růžova. Hotové tvary necháme trochu vychladnout a obalujeme ve vanilkovém cukru smíchaným s moučkovým.150ml - Kysaná smetana z Mlékárny Valašské Meziříčí400g - hladká mouka250g - máslo50g - moučkový cukrks - vlašské ořechy, vanilkový a moučkový cukr podle potřebypříprava - 20vaření - 10