Máslo necháme změknout při pokojové teplotě a ze všech surovin následně zpracujeme těsto. Necháme ho chvíli odpočinou. Následně si připravíme různé pracničkové formičky, které před naplněním těstem raději vymažeme rozpuštěným máslem.
Upečené cukroví necháme pár minutek ve formičkách a následně vyklopíme. Dle zvyklostí můžeme buď obalit v moučkovém cukru a nebo nechat jen tak.
Já loni nějak nebyla schopna pohledat ty správné formičky, tak jsem pracničky pekla v malých bábovičkách, nicméně ničemu to nijak nevadilo.240g - hladká mouka (já kupuji Babiččinu)200g - máslo120g - moučkový cukr100g - mleté ořechy 1-2lžíce - holandské kakaoks - kůra z jednoho citronu, mletá skořice, troška tlučeného hřebíčkupříprava - 15vaření - 1hod - 2 hod