Máslo necháme změknout a pak spolu se žloutky, moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem, citronovou kůrou a moukou zpracujeme v těsto. Necháme odpočinout a následně po kouscích plníme košíčkové/bábovičkové formičky, které jsme si před tím vymazali rozpuštěným máslem.
Po upečení necháme 2-3 minutky "odstát" a pak vyklápíme. Necháme vystydnout. Já si košíčky peču tak týden až 10 dní dopředu, plním pak těsně před svátky.
Košíčky se dají plnit různě, někdy jsme dávali i pevnou šlehačku a dozdobili čerstvým ovocem, jindy dělám krém z másla a Salka a nebo čokoládového Pikaa, prostě jak je zrovna chuť a co zrovna doma mám.
Maminka dělávala i klasický máslový krém nastavený vanilkovým pudingem.210g - hladká mouka (já kupuji Babiččinu)30g - moučkový cukr110g - máslo2ks - žloutkyks - citronová kůra, vanilka či vanilkový cukrks - náplň:1ks - karamelové Salko250g - máslopříprava - 15vaření - 1-2 hod