Mletou vanilku promíchejte s moukou. Vysypejte směs na vál, doprostřed udělejte důlek a vyklepněte do něj vajíčka.
Mouku s vejci hněťte tak dlouho dlaněmi, až vznikne pevné těsto.
Kdyby vám těsto praskalo, přidejte po lžičkách vodu. Záleží totiž, jak moc mouka saje, jak jsou vejce vodnatá, roli hraje i vlhkost v kuchyni a tak dále.
Zpracované těsto zabalte do potravinové folie a dejte na půl hodiny odpočívat při pokojové teplotě.
Po půl hodině vyválejte válečkem těsto na co nejtenčí plát (nebo použijte strojek na těstoviny). Plát poprašte moukou, několikrát přeložte přes sebe - vznikne vám kostka (aby se vám lépe krájelo). Krájejte na tak široké nudle, jaké si je přejete mít.
Nakrájené těstoviny ihned uvařte. Podávejte polité máslem a posypané cukrem.