Domácí tvarohové vafle, které jsou dokonale vláčné díky tvarohu, ale také nadýchané jako obláček.
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutesmin
Čas vaření 10 minutesmin
Celkový čas 20 minutesmin
Porce 4osoby
Uvařila NelaVávrová
Ingredience
Tvaroh tučný 125 g
České máslo 84 % mléčného tuku 60 g
Vejce M10 podestýlka 3 ks
Krupicový cukr 40 g
Hladká mouka 150 g
Kypřicí prášek do pečiva 1 lžička
Sůl 1 špetka
Na ozdobu
Čerstvé ovoce
Tvaroh tučný 125 g
Instrukce
Vejce rozdělte na bílky (menší miska) a žloutky (větší mísa).
K bílkům přidejte špetku soli a vyšlehejte do sněhu.
Ve větší míse začněte šlehat metličkou žloutky s cukrem, poté přišlehejte i máslo a tvaroh. Následně postupně zamíchejte i mouku s kypřicím práškem a úplně nakonec jemně vmíchejte sníh z bílků.
Rozpalte vaflovač a postupně pečte vafle dozlatova, dokud nespotřebujete všechno těsto.
Rozdělte na talířky, ozdobte zbylým tvarohem a ovocem a podávejte ještě teplé.