Go Back
+ servings

Uzený šmakoun se zeleninou a čočkou

Vytisknout recept
Už jste někdy zkoušeli připravit si jídlo ze Šmakouna? Ptáte se to je Šmakoun? Jedná se o potravinu vyrobenou z vaječného bílku, chutí je podobná kuřecímu masu. Její výhodou je, že neobsahuje žádný tuk ani cholesterol. Dneska jsem si vymyslela tento recept: Je to rychlé, chutné, zdravé a zasytí Vás na dlouhou dobu. :-)
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 10 minutes
Celkový čas 20 minutes
Porce 1 osoba
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • zelenina na lečo rajčata, paprika, cuketa, cibule
  • uvařená čočka
  • uzený šmakoun
  • sůl pepř, grilovací bylinky

Instrukce

  • Orestujeme cibuli, přidáme nakrájenou zeleninu a krátce podusíme (jako když si připravujete lečo).
  • Přidáme uvařenou čočku, dochutíme solí a pepřem a promícháme.
  • Poté si na jiné pánvi orestujeme uzeného šmakouna, kterého dochutíme solí, pepřem a grilovacími bylinkami (případně můžeme použít i trochu kvalitní sójové omáčky).
  • Podáváme s celozrnným chlebem.