Obdobný recept dělávala již před více jak 40 lety moje maminka. Tehdy to byla hodně laciná záležitost a tak se u nás vyskytoval poměrně často. Místo sušeného ovoce do něj dávala vypeckované čerstvé, či kompotované třešně.
Já si ho nyní přizpůsobila ke svému stylu vaření a pečení.
Do hlubší misky dáme povolené máslo, přidáme tvarohy, med, vanilkový cukr a žloutky. Vše pořádně vymícháme. Ve vedlejší nádobě si vyšleháme pevný sníh z bílků. Do tvarohové směsi přidáme kandované ovoce a pokrájené sušené ovoce, já nejčastěji dávám švestky a meruňky, někdy rozinky, brusinky...prostě to, co je zrovna doma, citronovou kůru a vše znovu zamícháme. Nakonec přidáme hrubou krupici s kypřícím práškem a sníh z bílků. Lehce promícháme a dáme na pekáček vyložený pečícím papírem. Dá se péct i v bábovkové či dortové formě.
Peču v troubě vyhřáté asi na 170°C kolem 35 minut. Kdo chce, před podáváním může pocukrovat.3ks - Tvaroh3ks - Vejce5lžíce - hrubá krupice3lžíce - med8dkg - máslo1ks - vanilkový cukr3/4ks - prášek do pečivaks - citronová kůra10dkg - kandované ovoce10-15dkg - libovolné sušené ovoce pokrájenépříprava - 20vaření - 35