Želatinu namočíme na noc do 2 dcl mléka. Druhý den přidáme 2 dcl horkého mléka a želatinu rozmícháme v mixéru. Přidáme cukr, vanilkový cukr, rum, vejce a střídavě po lžících tvaroh a změklý tuk. Vše dobře vyšleháme. Tvarohový krém rozdélíme na tři části. Větší dortovou formu vyložíme mikroténovou fólií. Na dno narovnáme těsně vedle sebe piškoty a zalijeme prvním dílem tvarohového krému. Navrch rozložíme ovoce a zalijeme druhým dílem krému. Opět položíme vrstvu piškotủ a ovoce a zalijeme zbytkem krému, do kterého jsme jemně zamíchali kakao. Takto připravený dort dáme do chladničky. Po vychlazení 0zdobíme slehačkou.
Tip: Šlehačku lze pokapat kašičkou z kakaa a trochy mleka a vidličkou pak vytvořit mozaikový vzor jako na obrázku.2ks - Balíček piškotů 500g - Tvaroh4dcl - Mléko2ks - Vejce1ks - Kostka tuku (Hera,Perla)2ks - Vanilkový cukr2dcl - Cukr moučka4lžíce - Rum1lžíce - Želatina světlá1lžíce - Kakao1hrst - Ovoce (jahody,ananas, meruňky, broskve)1ks - Šlehačka na ozdobupříprava - 30vaření - 120