Víte o tom, že tento impozantní keř a jeho květy jsou nejen ozdobou, ale i pochoutkou určenou ke gastronomickým zážitkům?
Jeho nezaměnitelná vůně zaplavuje zahrady a parky a svou výraznou fialovou barvou dominuje celému okolí.
Nejlépe se hodí ke sladkým dezertům, zdobí se jím svěží tvarohové dorty a skvěle se hodí do mléčných koktejlů.
Na tvarohový dezert s vůní šeříku si připravíme:
- 250 g měkkého tvarohu
- 150 g bílého jogurtu
- 150 ml smetany ke šlehání (33 %)
- 2 PL cukru moučka
- 1 vanilkový cukr (můžete použít čerstvý vanilkový lusk)
- 1 PL medu
- Hrst květů šeříku (obyčejný, nešlechtěný)
Postup přípravy:
Vyšlehejte si smetanu do tuhé konzistence. Tvaroh smíchejte s bílým jogurtem, cukrem a vanilkou. Přidejte opatrně šlehačku. Spojenou směs rozdělte do čtyř pohárků a dozdobte květy šeříku.
TIP: do tvarohového dezertu můžete přidat lžíci rybízové zavařeniny.
Rychlý, svěží a voňavý dezert k odpolední svačince. Pohladí a povzbudí vaše smysly i chuťové pohárky.
Dobrou chuť!250g - Měkký tvaroh150ml - Smetana ke šlehání150ml - Bílý jogurt2lžíce - Cukr moučkový1ks - Vanilkový cukr1lžíce - Med1hrst - Květy šeříku nešlechtěnéhopříprava - 15vaření - 0