Go Back
Print
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Tvarohová bábovka
Vytisknout recept
Jednoduchá a přitom velmi chutná bábovka.
Kategorie
Dezert
Kuchyně
Česká
Čas přípravy
20
minutes
min
Čas vaření
50
minutes
min
Celkový čas
1
hour
hod.
10
minutes
min
Porce
6
-8 osob
Uvařila
Jaroslava Korpášová
Ingredience
250
g
máslo či Hera
3
ks vejce
1
balení vanilkový cukr
250
g
měkký tvaroh
250
g
polohrubá mouka
1
balení prášek do pečiva
150
g
cukr
či jiná alternativa sladidla
citronová kůra
rozinky
kandované ovoce
Instrukce
Tuk necháme změknout při pokojové teplotě.
Následně ho spolu s cukrem a vejci vyšleháme do pěny.
Přidáme tvaroh, citronovou kůru a znovu prošleháme.
Nakonec dáme do směsi mouku s práškem do pečiva a rozinky, příp. kandované ovoce.
Vše už jen zlehka promícháme.
Bábovkovou formu vytřeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
Těsto do ní překlopíme, urovnáme a dáme péct do předem vyhřáté trouby.
Propečení vyzkoušíme špejlí.