Go Back
+ servings

Tvarohová bábovka

Vytisknout recept
Jednoduchá a přitom velmi chutná bábovka.
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 50 minutes
Celkový čas 1 hour 10 minutes
Porce 6 -8 osob
Uvařila Jaroslava Korpášová

Ingredience

  • 250 g máslo či Hera
  • 3 ks vejce
  • 1 balení vanilkový cukr
  • 250 g měkký tvaroh
  • 250 g polohrubá mouka
  • 1 balení prášek do pečiva
  • 150 g cukr či jiná alternativa sladidla
  • citronová kůra
  • rozinky kandované ovoce

Instrukce

  • Tuk necháme změknout při pokojové teplotě.
  • Následně ho spolu s cukrem a vejci vyšleháme do pěny.
  • Přidáme tvaroh, citronovou kůru a znovu prošleháme.
  • Nakonec dáme do směsi mouku s práškem do pečiva a rozinky, příp. kandované ovoce.
  • Vše už jen zlehka promícháme.
  • Bábovkovou formu vytřeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
  • Těsto do ní překlopíme, urovnáme a dáme péct do předem vyhřáté trouby.
  • Propečení vyzkoušíme špejlí.