Tuňáková pěna (pomazánka)
Vytisknout recept
Rychlá a doma velmi oblíbená pomazánka
Kategorie Předkrm
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes min
Čas vaření 5 minutes min
Celkový čas 15 minutes min
Porce 4 osoby
Uvařila Jaroslava Korpášová
- 120 g másla
- 1 ks tuňák ve vlastní šťávě - větší plechovka
- 1 malá cibule
- 3 vařená vejce
- nakládaná okurka dle velikosti
- 1 lžíce plnotučná hořčice může být i trocha kečupu
- sůl pepř
Máslo necháme změknout a dáme do hlubší misky či nádoby, přidáme tuňáka.
Vejce oloupeme, nahrubo nastrouháme, zároveň nastrouháme i kyselou okurku.
Přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, hořčici, sůl, koření.
Vše důkladně promixujeme tyčovým mixérem.
Dáme do chladna na chvíli odpočinout a posléze podáváme s pečivem.