Go Back
+ servings

Tuňáková pěna (pomazánka)

Vytisknout recept
Rychlá a doma velmi oblíbená pomazánka
Kategorie Předkrm
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 5 minutes
Celkový čas 15 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila Jaroslava Korpášová

Ingredience

  • 120 g másla
  • 1 ks tuňák ve vlastní šťávě - větší plechovka
  • 1 malá cibule
  • 3 vařená vejce
  • nakládaná okurka dle velikosti
  • 1 lžíce plnotučná hořčice může být i trocha kečupu
  • sůl pepř

Instrukce

  • Máslo necháme změknout a dáme do hlubší misky či nádoby, přidáme tuňáka.
  • Vejce oloupeme, nahrubo nastrouháme, zároveň nastrouháme i kyselou okurku.
  • Přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, hořčici, sůl, koření.
  • Vše důkladně promixujeme tyčovým mixérem.
  • Dáme do chladna na chvíli odpočinout a posléze podáváme s pečivem.