Go Back
Print
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Topinka s krémovými žampiony a medvědím česnekem
Vytisknout recept
Kategorie
Chuťovka
Kuchyně
Česká
Čas přípravy
15
minutes
min
Celkový čas
15
minutes
min
Porce
2
porce
Uvařila
NelaVávrová
Ingredience
250
g
žampionů
100
g
rýžové smetany
10
g
medvědího česneku
18
g
másla
50
ml
bílého vína
Sůl
Pepř
40
g
sýru Gran Moravia
4
plátky kváskového chleba
4
ředkvičky
Instrukce
1Žampiony důkladně omyjte, odkrojte konec nožiček a nakrájejte je na plátky.
2Medvědí česnek omyjte a nakrájejte nadrobno.
3Máslo rozpusťte v pánvi a orestujte na něm plátky žampionů.
4Nyní přilijte do pánve víno a nechte odpařit.
5Poté přilijte rýžovou smetanu, vmíchejte medvědí česnek, osolte a opepřete.
6Nakonec ke směsi přidejte najemno nastrouhaný sýr.
7Plátky chleba opečte buď nasucho na pánvi nebo na malém množství tuku.
8Na opečeném chlebu servírujte žampionovou směs. Ozdobte nasekaným medvědím česnekem a plátky ředkviček.