Go Back
+ servings

Tiramisu s ostružinami

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Kuchyně Italská
Čas přípravy 15 minutes
Celkový čas 15 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • Mascarpone 125 g
  • Odtučněný tvaroh 125 g
  • vejce M 2 ks
  • Krystalový cukr 28 g
  • zrnková káva 200 ml silná
  • Mandlový likér Amaretto
  • cukrářské piškoty 10 ks
  • Ostružiny 120 g
  • Čerstvá máta
  • Med
  • Mořská sůl jemná

Instrukce

  • Žloutky oddělte od bílků, třeba pomocí PET lahve.
  • Ty dejte zatím bokem do větší mísy a bílky přendejte do vyšší nádoby.
  • Přidejte trochu cukru, špetku soli a čistým el. šlehačem vyšlehejte tuhý sníh. Musí držet tvar a lesknout se.
  • Stejnými metličkami můžete v druhé míse vyšlehat žloutky se zbytkem cukru do pěny. Žloutky by měly zesvětlat.
  • Ke žloutkům následně přimíchejte mascarpone, tvaroh a tuhý sníh. Již nešlehejte. Vznikne vám základní krém.
  • Část ostružin rozmixujte v mixéru, abyste si udělali ovocný přeliv. Pokud máte ovoce dostatečně zralé, není třeba ho doslazovat, ale pokud to není úplně ono, můžete použít med.
  • Uvařte si opravdu silnou kávu, do které nalijte kapku mandlového likéru Amaretto.
  • Cukrářské piškoty postupně namáčejte v kávě smíchané s likérem a vyložte s nimi dno skleněné mísy. Na dvacet piškotů budete potřebovat asi 400 ml kávy.
  • Do mísy navrstvěte část ovocného přelivu.
  • Přidejte připravený krém a stejným způsobem zopakujte druhou vrstvu (piškoty, přeliv, krém).
  • Dejte zatuhnout do ledničky alespoň na 2 hodiny, ideálně přes noc.
  • Před servírováním použijte k dozdobení zbývající ostružiny a lístky máty.