1.,Nejprve si uvaříme silnou kávu do nádoby, ve které budeme namáčet piškoty. Do kávy nalijeme menšího panáka Amaretta na vůní.
Krém :vyšleháme si 2 žloutky s vanilkovým cukrem do pěny, potom vyšleháme zvlášť s jedním stuhovačem smetanu ke šlehání do tuhá (bacha na to, aby jste smetanu nepřešlehali) Do vyšleháné smetany přišlehám 2 balení mascarpone, šlehám do hladka a nakonec vmýcham vyšleháne žloutky (kdo chce může si krém přisladit, mně vyhovuje chuť takhle. ???? Krém si rozdělíme na 2 poloviny.
A příprava je hotová.
Na dno dortové formy navrstvím piškoty, které namačíme v kávě a poklademe tak celé dno,.
Poté dáme první vrstvu krému a poklademe druhou vrstvu piškotů a na vrch zbytek krému zasypeme holandských kakem. Dáme do lednice na 24 hodin chladit.
A pak už zbývá jen servírovat.
Proč zrovna Tiramisu dezert, protože že ho mám nejradši a k tomu výbornou kávičku ???? přeji vám hezký den a dobrou chuť,. Kristýna
0.5Lhrnek - Černá káva (silná) 1ks - vanilkový cukr2ks - Mascarpone 250gDle chuti (menší panák) ks - Rum Amaretto 2ks - Žloutky250mlks - Smetana ke šlehání 1ks - Stuhovač smetany na posypáni ks - Holandské kakaoks - Dortovou formu, příprava - Ccc 10minut když máš vše vaření - 60