Léto je v plném proudu a s ním přichází i chuť na lehká a svěží jídla. Nejen během období léta, ale prakticky kdykoliv během roku, se může hodit mít po ruce osvědčený a chutný recept na těstoviny. Tip na rychlé špagety s krémovou omáčkou z pečených cherry rajčat přináší herečka Linda Rybová, ambasadorka projektu Půl Talíře.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Italská
Čas přípravy 15 minutesmin
Čas vaření 40 minutesmin
Celkový čas 55 minutesmin
Porce 4osoby
Uvařila Irča Holčáková
Ingredience
1kgcherry rajčat
6stroužků česneku
200mlsmetany
1mozzarellu
200gramů nastrouhaného parmazánu
5lžic olivového oleje
5lžic sirupu agáve
Sůl
20lístků čerstvé bazalky
500gramů špaget či jiných těstovin
Instrukce
Na pekáč dáme trochu olivového oleje, přidáme stroužky česneku nakrájeného na plátky, cherry rajčátka, pokapeme agáve sirupem a dáme péct na 40 minut do trouby na 170 stupňů. Pečená rajčata rozmixujeme do krémové omáčky, přidáme smetanu a podle chuti osolíme a osladíme agávovým sirupem. Na závěr přidáme polovinu nastrouhaného parmazánu a mozzarellu. Hotovou krémovou omáčku vmícháme do uvařených špaget. Na talíři ještě posypeme parmazánem a dozdobíme bazalkou.