Řešíte často, že vaše děti nechtějí moc jíst, protože v létě prostě nemají čas? Mlékárna Valašské Meziříčí přináší tip na zdravou a hravou svačinku, které nikdo neodolá. Děti si na ni určitě pochutnají a s přípravu mohou pomoct nebo ji zvládnou zcela samy. Ozvláštníme tak jejich jídelníček, ať už v běžný den nebo v jakýkoli svátek či významnou událost. Tou může být ukončení školního roku nebo návrat z prvního tábora. Smetanovo-jahodové rybce nikdo neodolá. Nejenomže pěkně vypadá, ale výborně chutná. Je navíc i zdravá. Při její přípravě je použit Smetanový jogurt z Valašska bílý splňující požadavky na zdravou výživu. Mléko pro výrobky odebírá Mlékárna Valašské Meziříčí pouze z okolních valašských farem. Jahodami pak dětskému organismu dodáte například vitamíny C, B a provitamín A.
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutesmin
Čas vaření 10 minutesmin
Celkový čas 20 minutesmin
Porce 2osoby
Uvařila KateřinaGoroškov
Ingredience
• Smetanový jogurt bílý z Valašska 4 lžíce
• tvaroh 4 lžíce
• med 2 lžičky
• vánočka
• jahodyborůvky či jiné drobné ovoce
Instrukce
V misce smícháme Smetanový jogurtu z Valašska, tvaroh a med.
Pokud chceme jogurtový krém ozvláštnit, tak do směsi přidáme lžíci rozmixovaných jahod.
Vše dobře promícháme. Naneseme na krajíc vánočky a ozdobíme dle fantazie.
Mlékárna Valašské Meziříčí zkusila rybičku, ale někomu to může připomínat i ježečka.