Šalotku a česnek jsem nakrájela najemno, zázvor oloupala a nakrájela na tenký plátky, chilli nakrájela na kolečka, kuřecí maso na tenký nudličky a citrónovou trávu naklepala tupou hranou nože tak, abych z ní uvolnila co nejvíc aroma. Pokud máte citrónovou trávu dostatečně dlouhou, můžete ji pak uvázat do uzlíčku, aby se z polévky po uvaření líp vytahovala. Pokud nemáte, rozpůlte ji.
Na oleji jsem si v hrnci (nebo we woku) opekla lehce šalotku, pak jsem přidala nasekanej česnek a chilli a opékala asi minutu, dokud se všechno krásně nerozvonělo. Všechno jsem pak zalila kuřecím vývarem, kokosovým mlékem, přidala jsem citrónovou trávu, zázvor a nechala tak deset minut povařit. Pak jsem přidala kuřecí maso na nudličky, žampiony, rybí omáčku, cukr a limetovou šťávu. Všechny dochucovadla doporučuju dávat nejdřív v menším množství a radši pak přidat na konci vaření. Polévku vaříme cca 5 až 8 minut, dokud maso nebude uvařený.
Z hotové polévky odstraníme citrónovou trávu a finálně dochutíme. Rybí omáčku používáme místo soli. Thajská kuchyně by měla být hodně vyvážená a výrazná co se týče sladký, kyselý a slaný chuti. Finální talíř jsem pak zdobila nasekanou čerstvou jarní cibulkou, koriandrem a chilli.
Tak šup do kuchyně!