Ořechové pesto můžete připravit i ve větším množství. V chladu a uzavřené nádobě vydrží až 1 týden
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 20 minutesmin
Čas vaření 40 minutesmin
Celkový čas 1 minutemin
Porce 2porce
Uvařila NelaVávrová
Ingredience
Na salát
200gK-free
těstovin
sůl
250g
cherry rajčátek
1
pomeranč
3větvičky
koriandru
Na pesto
100g
oříšků
1stroužek
česneku
1
citron
100ml
řepkového oleje
50g
nastrouhaného parmazánu
koření
sůl
Instrukce
1
Těstoviny uvaříme podle návodu uvedeného na obalu ve vroucí osolené vodě a následně scedíme.
2
Rajčata omyjeme, osušíme a nakrájíme na čtvrtky. Pomeranč oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Koriandr omyjeme, osušíme a nakrájíme najemno.
3
Směs ořechů opražíme na pánvi bez přidaného oleje. Česnek očistíme. Citron omyjeme pod horkou tekoucí vodou a kůru nastrouháme. Ořechy, česnek a kůru s řepkovým olejem a parmezánem rozmixujeme na jemno. Pesto ochutíme solí a pepřem.
4
Těstoviny smícháme s pestem a přidáme pomeranč a koriandr. Salát necháme před podáváním přibližně 4 hodiny odležet.