Houbové těstoviny
Dneska jsem udělala jídlo, které už dělala naše maminka,
a protože používala jako těstoviny flíčky, říkala tomu houbofleky.
Já se tedy s flíčky nesháním, použiji takové těstoviny, jaké jsou doma.
Dnes to byly semolinové od Adriany.
Ty jsem nejprve dala uvařit do vroucí, osolené vody a přidala jsem l lžíci oleje.
Večer jsem si vyndala z mrazáku houby, aby povolily.
Do kastrolu jsem dala trochu sádla, nechala rozehřát, pak cibuli na jemno nakrájenou, osolila a poté jsem přindala jeden sáček /což je asi 1 cedník před zamrazením/ hub.
Celé jsem to posypala drceným kmínem.
Houby jsem míchala a nechala dusit zhruba 20 minut.
/Než je na podzim dávám mrazit, tak je povařím v horké osolené vodě, takže jsou tzv.
předvařené/, dusím do změknutí, občas podliju kapkou horké vody.
Ke konci přidám dvě vajíčka, jako do smaženice. Ona je to v tuhle chvíli houbová
smaženice.
Když je takto hotovo, přidám do hub scezené těstoviny a promíchám.
U nás oblíbené bezmasé jídlo.
Hudlenka
500g - těstoviny2lžička - olejks - houby (čerstvé, mražené nebo sušené)1ks - cibuleks - sůl, kmín, koření2lžíce - sádlo pod houby2ks - vejcepříprava - 10vaření - 30