1. V míse smícháme droždí, vodu, cukr a necháme vzejít kvásek (cca 10 minut).
2. Ke kvásku přidáme mouku, olej a sůl, v kuchyňském robotu nebo ručně vypracujeme těsto dokud nebude hladké a pružné.
3. Hotové těsto překryjeme potavinářskou fólií nebo vlhkou utěrkou a necháme těsto vykynout až na dvojnásobek svojí velikosti (cca 1 hodinu).
4. Troubu rozehřejeme na 230°C
5. Plech pokryjeme pečicím papírem a konečky prstů vytvarujeme těsto do požadovaného tvaru postupně od středu do krajů. Případně můžete těsto vyválet válečkem na pomoučněném vále a přenést na plech. Na okrajích vytvoříme malé mantinely, mezi které rozprostřete náplň dle libosti.
6. Pečeme 20-25 minut, dokud těsto nebude zlatavé.
Pozn.: Těsto výjde na celý plech, nebo lze rozdělit na dvě části a vytvořit 2 tenké pizzy.30g - Extra panenský olivový olej220g - Voda (ideálně perlivá) pokojové teploty1lžička - Cukr20g - Čerstvé droždí400g - Hladká mouka1lžička - Sůlpříprava - 90vaření - 30