Připravte si formu na terinu nebo chleba o rozměru přibližně 25×8 cm. Vymažte ji trochou olivového oleje a vyložte několika kousky potravinové fólie, s přesahem přes okraje. Polovinu oregana nakrájejte nadrobno a zašlehejte do kozího sýra. Přimíchejte smetanový sýr s tymiánem, pažitkou, ½ lžičky mletého černého pepře a ½ lžičky soli. Zakryjte a dejte vychladit do lednice.
Bulvy červené řepy opatrně nakrájejte na mandolíně nebo velmi ostrým nožem na 2 mm plátky. Do připravené formy nejprve vyskládejte vrstvy plátků červené řepy, které se musí lehce překrývat. Na konci je ořízněte tak, aby lícovaly s okraji formy. Poté naneste tenkou vrstvu směsi kozího sýra. Tento postup opakujte, dokud nenaplníte celou formu. Vše zakončete vrstvou červené řepy. Všechny vrstvy vždy řádně stlačte a uhlaďte, abyste vytlačili přebytečný vzduch.
Po okraj naplněnou formu přikryjte potravinovou fólií, zatěžkejte a dejte přes noc zchladit do lednice. Pekanové ořechy nejprve zlehka opečte na menší nepřilnavé pánvi. Následně je zasypte cukrem a míchejte tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí a nezkaramelizuje. Hotové ořechy přesypte na plech vyložený pečicím papírem a nechte zchladnout.
V další pánvi rozehřejte 2 lžíce másla, přidejte šalvěj, zbývající lístky oregana a restujte několik minut dokřupava. Hotové bylinky shrňte na kuchyňskou utěrku, nechte okapat a osolte dle chuti.
Vychlazenou terinu vyndejte z lednice, sejměte z ní potravinovou fólii a vyklopte na prkénko. Pomocí přesahující fólie ze dna formy vyjměte opatrně celou terinu a fólii poté odstraňte. Navrch dejte opečené ořechy obalené v cukru a křupavé bylinky.
Terinu nakrájejte ostrým nožem na plátky a podávejte například s opečeným toustem.