Do hlubší mísy nastrouháme na jemném struhadle sýr, přidáme na jemno pokrájené bylinky, vyklepneme celá vajíčka. Hmotu promícháme, následně vlijeme mléko, přidáme ovesné vločky, lžičku kypřícího prášku, trošku soli a pozvolna přisypáváme hladkou špaldovou mouku, až bude mít těsto hustotu palačinkového. Těsto necháme asi 10 minut odpočinout.
Pánvičku dáme rozehřát, přidáme proužek másla a postupně smažíme jednotlivé palačinky. Mě jich z tého dávky vyšlo 6 ks a měli jsme je jako sobotní oběd spolu s čerstvou zeleninou.
Určitě by byly dobré i jako rychlá večeře, či případně s sebou do krabičky i na nějaký ten výlet.150g - Eidam strouhaný4ks - vejce celá1/2l - mléko2hrst - ovesné vločky jemnéks - mouka špaldová - dle potřeby na zahuštění palačinkového těsta1lžička - prášek do pečiva 2hrst - zelené bylinky - já použila jarní cibulku a pažitkuks - sůl dle chutiks - máslo na pánvičkupříprava - 10vaření - 30