Bramborové krokety zná každý. Tak pojďme vyzkoušet sýrovou variantu, kterou můžete podávat také jako hlavní chod. Tento recept je určený pro všechny milovníky sýra. V našem podání chuťový zážitek umocníme sýrem s bazalkou.
Kategorie Přílohy
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 20 minutesmin
Čas vaření 1 hourhod.
Celkový čas 1 hourhod.20 minutesmin
Porce 4
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.
Ingredience
800gbrambor
400gPařený sýr s bazalkou BIO z farmy BOVINE
4vejce
200gstrouhanky
100ghladké mouky
200gzakysané smetany
2stroužky česneku
olejsůl, pepř, pažitka
Instrukce
Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě do měkka. Po slití brambory necháme vychladnout.
Koule obalíme v klasickém trojobalu z mouky, vajíčka a strouhanky a následně usmažíme v oleji do zlatova. Hotové sýrové krokety necháme okapat od oleje na papírovém ubrousku.
Na sýrovou omáčku smícháme zakysanou smetanu se zbytkem nastrouhaného sýra a prolisovaným česnekem. Osolíme, opepříme a přidáme nasekanou pažitku.
Náš tip:
Pokud si chuť kroket chcete ještě zvýraznit, můžete do těsta nadrobno pokrájet šunku od kosti třeba z Řeznictví a uzenářství U DOLEJŠÍCH s. r. o. Postup je úplně stejný, jen do směsi sýra a brambor ještě přidáme pokrájenou šunku.
Notes
Základem receptury je Pařený sýr s bazalkou BIO z farmy BOVINE z Jeseníků. Rodinná farma hospodaří v ekologickém režimu. Na farmě chovají kromě masných krav i dojnice, od kterých získávají kvalitní mléko. Pařený sýr s bazalkou tak pochází z mléka dojnic z vlastního chovu, které žijí spokojený život na rozlehlých horských pastvinách panenské přírody. Mimo přípravu sýrových kroket lze Pařený sýr s bazalkou samozřejmě podávat studený na chlebu s máslem, výborně se hodí i do toastů, nastrouhaný na těstovinách, ale pochutnáte si na něm i samostatně s bílým vínem nebo jiným dobrým pitím.Produkty nejen této farmy, ale i dalších lokálních výrobců naleznete nově v prodejně přímo v srdci Prahy NAŠE SÍŤOVKA. Prostor ve Štěpánské ulici 63 je plný potravin od držitelů ocenění Regionální potravina, BIO produkty ekologického zemědělství a výrobky se značkou KLASA.Cílem prodejny je poskytnout lidem možnost nakoupit kvalitní potraviny s osvědčenými známkami kvality a také dát prostor regionálním výrobcům k prezentaci jejich výrobků. Sortiment prodejny zahrnuje regionální sýry, ovoce, zeleninu, mléčné, cukrářské i masné výrobky, oleje a rybí speciality. Kromě trvalé nabídky jsou plánovány také různé sezónní ochutnávky a promo akce jednotlivých krajů České republiky.Zdroj a foto: Regionální potravina