Švédské masové kuličky:Na oleji si osmažíme pokrájenou cibuli a osmažíme houby. Mleté maso smícháme s kořením, vejcem, mlékem a vychladlými houbami s cibulkou. Pořádně rukou nebo v robotu zamícháme a zahustíme strouhankou. Mokrou rukou tvoříme malé kuličky, které plníme kouskem sýra. Pekáč vyložíme pečicím papírem a kuličky pokapané olejem na něm pečeme při teplotě 160°C asi 40 min. Holandská omáčka:Nejprve přepustíme máslo. Pak si připravíme vodní lázeň. Nad párou rozmícháme žloutky s vývarem, vínem, solí a pepřem. Šleháme do zhoustnutí. Pak zašleháme po částech přepuštěné máslo. Nesmí se vařit. Teplota směsi nemá přesáhnout 65°C. Nakonec zakapeme citronovou šťávou. Servírujeme na talíř masové kuličky s vařenými bramborami. Podáváme k nim brusinkovou marmeládu a holandskou omáčku. Můžeme ozdobit zeleninou, například červenými paprikami. Přeji dobrou chuť a skvělý zážitek ze slavnostního obědu.