Kdo by neznal mátu. Je natolik rozšířená, že ji můžeme vidět snad všude. Téměř na každé zahrádce nebo doma v truhlíku. Pokud jí máte nadbytek (což je určitě možné, protože máta je skoro jako plevel), můžete si ji nasušit jako já třeba na mátový čaj.
Kategorie Nápoje
Kuchyně Česká
Čas přípravy 2 minutesmin
Celkový čas 2 minutesmin
Porce 0podle množství máty
Uvařila NelaVávrová
Ingredience
máta
voda
med
Instrukce
Já použila novou sušičku, kde jsem nastavila “program” na bylinky a sušila, dokud nebyly lístky máty pěkně šustivé 🙂 Bylo to zhruba 2-3 hodiny. Pak jsem je všechny přendala do dobře uzaviratelné nádoby a skleniček. Takto usušená máta nám loni vydržela přes celou zimu až do jara.
Jak si připravit mátový čaj
Vezmeme pár lístků sušené máty, zalijeme horkou vodou a necháme vyluhovat. Pak přecedíme a můžeme pít. Přidávám trochu medu.