Jestli vás již omrzel štrůdl, a chcete ho trochu vylepšit. Pak doporučuji jablečnou Galetku. Je to vlastně otevřený štrůdl. A to vše bez strouhání.
Postup:
Nejprve si nakrájíme 3 malá jablka na plátky a dáme do misky, K nim přimícháme šťávu z půlky citronu.
Dále přidáme třtinový cukr a lžičku skořice a promícháme .
Nyní si připravíme listové těsto. Rozválíme ho a vykrojíme podle talíře kolečko. Nebo podle pečící formy.
Vložíme na plech vypodložený pečícím papírem a poskládáme dokolečka jablka necháme si volné kraje, které následně přehneme.
Kraje potřeme rozšlehaným vejcem.
Pečeme na 180℃ 15 minut.
Na Závěr pocukrujeme moučkovým cukrem.
3ks - jablka 1/2ks - citrón100g - třtinový cukr1lžička - skořice150g - listové těsto1ks - vejcepříprava - 25vaření - 15