Go Back
+ servings

Šťouchané brambory s hříbky

Vytisknout recept
Kategorie Přílohy
Kuchyně Asijská
Čas přípravy 5 minutes
Čas vaření 20 minutes
Celkový čas 25 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 800 g
  • brambor
  • 200 g
  • hřibů
  • 200 g
  • tučné zakysané smetany
  • 100 ml
  • mléka
  • 1
  • cibule
  • 2
  • lžíce másla
  • 4
  • lžíce nasekané pažitky
  • sůl
  • pepř

Instrukce

  • 1
  • Brambory oloupeme a nakrájíme na menší díly. Dáme vařit do osolené vroucí vody a vaříme do změknutí (asi 25 minut). Uvařené brambory scedíme, vrátíme do hrnce a necháme vydýchat.
  • 2
  • Hřiby mezitím očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na dílky. V kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme cibuli a necháme ji zesklovatět. Přidáme hřiby, osolíme, opepříme a přidáme i trochu kmínu. Společně orestujeme dozlatova.
  • 3
  • Odpočaté brambory přidáme k houbám a rozmačkáme vidličkou. Vmícháme smetanu a horké mléko. Přidáme pažitku a ihned podáváme.