Vlazne mleko smichame a cukrem a rozdrobime do neho drozdi. Nechame cca 5 min v teple vzejit kvasek.
Osolime mouku a pak ji prosit. Pote pridame kvasek a rucne ci rucnim hnetacem vytvorime testo. Hotove testo nechame jeste cca 30 min kynout v teple.
Pote si z testa vyvalime zhruba na 2 cm siroky plat a pak si z neho vykrojime vetsi kolecka a nechame jeste asi 10min kynout.
V panvi rozpalime vyssi vrstvu oleje,anebo pokud mate fritezu,muzete langose usmazit v ni. Kolecka vytahneme do stran a hned smazime v ROZPALENEM oleji. Jiz usmazeny langos davam hned na ubrousek,aby se vsakl prebytecny tuk.
Hotove langose doplnujeme surovinami,dle sve chuti.
Napr.klasika kecup,cesnek,syr ci sunka a jsou i taci,co si langose davaji s marmeladou. Tuto kombinaci jsem nezkousela,tudiz nemohu posoudit chut marmelady na langosich.
Bon Appetit by MiaM !!!
1ks - Droždí500gg - Hladká mouka300ml - MlékoPůl lžičkylžička - CukrPůl lžičkylžička - Sůlpříprava - 40vaření - 15 min