Želatinu rozpustíme v mléce,sSušené ovoce nakrájíme nadrobno a s rozinkami ho namočíme do rumu. Tvaroh rozmicháme s želatinou, cukrem a vanilkovým cukrem do kašovité hmoty. Formu na ,Srnčí hřbet" vyložíme alobalem, rozložíme v ní piškoty, pokropíme rumem, pokryjeme vrstvou želatinového tvarohu a vrstvou rumového ovoce a rozinek. Pokraćujeme další vrstvou piškotů, tvarohu a ovoce a ukončíme piskoty. Necháme ztuhnout. Před podáváním vyklopíme z formy. Povrch obložíme piškoty a ozdobíme šlehačkou a kousky meruněk nebo broskví z kompotu.
Tip:Nealko" verze - rum nahradime ovocným sirupem. ovoce nakrájíme1ks - Balíček piškotů 250g - Tvaroh1lžíce - Želatina světlá1dcl - Mléko1ks - Cukr podle chuti1ks - Vanilkový cukr1kapka - Rum50g - Rozinky1hrst - Sušené švestky nebo meruňkyks - Šlehačkapříprava - 30vaření - 0