Na předtěsto smícháme špaldovou mouku a vodu a necháme přes noc přikryté na teplém místě.
2
Droždí smícháme s cukrem a necháme asi deset minut odležet. Předtěsto, špaldovou mouku, pšeničnou mouku, vodu, sůl, orestovanou cibuli a droždí smícháme v míse hnětacím hákem ručního mixéru na homogenní těsto. Poté přikryjeme a necháme na teplém místě kynout asi 60 minut.
3
Předehřejeme troubu (horní/spodní ohřev: 225 °C/horkovzdušná: 200 °C). Na pomoučené pracovní ploše těsto opakovaně přikládáme na sebe, dokud nevytvoří stabilní hmotu. V případě potřeby přidáme mouku. Poté těsto poprášíme moukou a podélně rozřízneme.
4
Těsto dáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě na střední příčce asi 35 minut. Do trouby také vložíme nádobu vhodnou do trouby, ve které bude voda. Následně vyjmeme chléb z trouby a postříkáme vodou. Chleba dále pečeme na horní příčce ještě asi deset minut. Poté necháme vychladnout na mřížce.