Měla jsem chuť na lososa a zároveň na těstovinu,tak jsem vyzkoušela kompromis :-)
Lososa omyjeme a nakrájíme na kostičky a dáme smažit na pánvi s olivovým olejem a troškou másla. Lososa pečeme do zlatova, já nemusím kůži z lososa, takže jsem po osmazeni z lososa kůži jednoduše a rychle stáhla. Opečené kousky lososa dáme do hlubší, nejlépe wok pánve a pomalu pečeme (udržujeme lososa teplého) přidáme smetanu na vaření, pepř, sůl, bazalku (jen trošku) a vaříme, dokud smetana nezhoustne. K této směsi přidáme uvařené špagety, promícháme a můžeme servírovat s parmazánem nebo eidamem. Dochutit můžeme chilli nebo kapkou citronu při pečení lososa, jako ozdobu můžeme použít petrželku.
Přeji dobrou chuť *wine*200g - Losos350g - Špagetyks - Smetanaks - Pepřks - Sůlks - Olivový olejks - Másloks - Koření grilovacíks - Sýrpříprava - 15vaření - 50