Go Back
Print
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Snídaňová bábovka
Vytisknout recept
Rychlá, zaručeně dobrá a vláčná bábovka
Kategorie
Dezert
Kuchyně
Česká
Čas přípravy
10
minutes
min
Čas vaření
40
minutes
min
Celkový čas
1
hour
hod.
5
minutes
min
Porce
8
porcí
Uvařila
Lenka Hudečková
Ingredience
1
hrnek oleje
3
ks vejce
2
lžíce kakao
1/3
hrnku cukr hnědého
1
vanilkový cukr
2
hrnky špaldové polohrubé mouky
1
kypřicí prášek
1
hrnek teplé vody
špetka soli do sněhu
rozinky
ořechy, kokos nebo kousky čokolády
Instrukce
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.
Všechny sypké ingredience smícháme v míse.
Přidáme tři žloutky, sklenici oleje a hrnek teplé vody.
Vše zamícháme.
Z bílků ušleháme sníh a vmícháme do těsta.
Podle chuti můžeme přidat rozinky, ořechy nebo kokos.
Asi 2/3 těsta nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy.
Do zbylé třetiny těsta přidáme 2 lžíce kakaa, zamícháme a nalijeme na světlé těsto do formy.
Bábovku vkládáme do předehřáté trouby a pečeme prvních 20 minut na 150 - 160 °C.
Potom přidáme na 180 °C a dopékáme asi 20 - 30 minut.
Zkusíme špejlí, jestli je uvnitř hotová.
Dobrou chuť