Go Back
+ servings

Snídaňová bábovka

Vytisknout recept
Rychlá, zaručeně dobrá a vláčná bábovka
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 40 minutes
Celkový čas 1 hour 5 minutes
Porce 8 porcí
Uvařila Lenka Hudečková

Ingredience

  • 1 hrnek oleje
  • 3 ks vejce
  • 2 lžíce kakao
  • 1/3 hrnku cukr hnědého
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 hrnky špaldové polohrubé mouky
  • 1 kypřicí prášek
  • 1 hrnek teplé vody
  • špetka soli do sněhu
  • rozinky ořechy, kokos nebo kousky čokolády

Instrukce

  • Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.
  • Všechny sypké ingredience smícháme v míse.
  • Přidáme tři žloutky, sklenici oleje a hrnek teplé vody.
  • Vše zamícháme.
  • Z bílků ušleháme sníh a vmícháme do těsta.
  • Podle chuti můžeme přidat rozinky, ořechy nebo kokos.
  • Asi 2/3 těsta nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy.
  • Do zbylé třetiny těsta přidáme 2 lžíce kakaa, zamícháme a nalijeme na světlé těsto do formy.
  • Bábovku vkládáme do předehřáté trouby a pečeme prvních 20 minut na 150 - 160 °C.
  • Potom přidáme na 180 °C a dopékáme asi 20 - 30 minut.
  • Zkusíme špejlí, jestli je uvnitř hotová.
  • Dobrou chuť