Bílky s cukrem vyšleháme do pevna, přidáme olej, sůl, žloutek po žloutku pomalu šleháme metlou. Nakonec nasypeme hl. mouku s práškem do pečiva. (pokud jsou bílky dobře ušlehané není nutné přidávat práek do pečiva). Nalijeme do formy vyložené pečícím papírem nebo vysypané moukou. Průměr formy je 24 cm. Pečeme při 180 °C asi 45 minut. Poté vyndáme. Necháme vychladnout, rozkrojíme a potřeme krémem.
Krém jsem připravovala:
Světlý: 1 mascaropone
1 smetana na šlehání (vyšleháme)
moučkový cukr dle chuti
trošku rumu
Tmavý: 1 mascarpone
1 smetana na šlehání (vyšleháme)
moučkový cukr dle chuti
holandské kakao
Krém můžete udělat jakýkoli. Na ozdobení, hořká čokoláda, borůvky, toffifee.
Skvělou zábavu při pečení ;-)
Dobrou chuť
Míša
6ks - vejce250g - krupicový cukr6lžíce - olej1špetka - sůl 240g - hladká mouka1lžička - prášek do pečiva 2ks - mascarpone2ks - smetana 31%2lžíce - holandské kakao2lžíce - rum5lžíce - moučkový cukrpříprava - 45vaření - 45