Bezlepkáři to můžou naplno rozjet při velikonočním pečení.
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutesmin
Čas vaření 1 minutemin
Celkový čas 1 minutemin
Porce 1beránek
Uvařila NelaVávrová
Ingredience
2vejce
150gtřtinového cukru moučkového Probio
2sáčky vanilkového cukru
100gslunečnicového oleje na pečení Probio
250gpolotučného tvarohu
130mlmléka
200gpohankové mouky Probio + na vysypání formy
40gmouky z červené čočky Probio
40gčirokové mouky Probio
1kypřicí prášek do pečiva bez fosfátů
Máslo na vymazání formy
Moučkový cukr na posypání
Instrukce
Formu na beránka vymažte máslem a vysypejte pohankovou moukou.
Vejce vyšlehejte s oběma cukry do pěny. Do mísy přidejte olej, tvaroh a mléko a prošlehejte. Poté přisypejte mouky a kypřicí prášek a důkladně promíchejte.
Těsto nalijte do připravené formy. Pečte při 180 °C asi hodinu.