Go Back
+ servings

Snadný bezlepkový beránek

Vytisknout recept
Bezlepkáři to můžou naplno rozjet při velikonočním pečení.
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 1 minute
Celkový čas 1 minute
Porce 1 beránek
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 2 vejce
  • 150 g třtinového cukru moučkového Probio
  • 2 sáčky vanilkového cukru
  • 100 g slunečnicového oleje na pečení Probio
  • 250 g polotučného tvarohu
  • 130 ml mléka
  • 200 g pohankové mouky Probio + na vysypání formy
  • 40 g mouky z červené čočky Probio
  • 40 g čirokové mouky Probio
  • 1 kypřicí prášek do pečiva bez fosfátů
  • Máslo na vymazání formy
  • Moučkový cukr na posypání

Instrukce

  • Formu na beránka vymažte máslem a vysypejte pohankovou moukou.
  • Vejce vyšlehejte s oběma cukry do pěny. Do mísy přidejte olej, tvaroh a mléko a prošlehejte. Poté přisypejte mouky a kypřicí prášek a důkladně promíchejte.
  • Těsto nalijte do připravené formy. Pečte při 180 °C asi hodinu.