V 1/2 litru mléka, do kterého přidáme 2 polévkové lžíce cukru a 1/2 balíčku vanilkového cukru, uvaříme vanilkový pudink. Po vychladnutí do něj opatrně vmícháme rum podle chuti. Vychlazený pudink vyšleháme mixérem. V další nádobé vyšleháme šlehačku a jemnë do ní vmícháme 2 lžíce cukru moučky, 1/2 balícku vanilkového cukru a zakysanou smetanu z obou kelímků. Pro lepśí zatuhnutí přidáme do smetanového krému želatinu připravenou podle návodu na obalu. Do formy o obsahu asi 1 litr nalijeme polovinu vychlazeného pudinku, na který naskládáme střídavě vedle sebe žluté a kakaové piškoty. Piškoty zalijeme polovinou smetanové hmoty, na kterou poklademe kousky ananasu. Opět zalijeme smetanovou hmotou a na ni opět naskládáme piškoty. Piškoty překryjeme zbylou polovinou pudinku. Formu zakryjeme alobalem a necháme půl dne v chladničce tuhnout. Po vychlazení dezert vyklopíme a ozdobime ovocem (kiwi, maliny, hroznové víno, jablko, broskev, pomerané, mandarinky, banán nebo jíné podle chuti)
Tip: Pro svěží vzhled doporučujeme zahorka rozpustil želatinu v troše ovocné šťávy a po vychladnutí jí polít povrch dortu.1ks - Balíček piškotů 1ks - Balíček piškotů kakaových1ks - Vanilkový pudink500ml - Mléko2ks - Zakysaná smetana1ks - Plechovka ananasu1ks - Smetana ke šlehání4lžíce - Cukr moučka1ks - Vanilkový cukr1kapka - Rum1ks - Světlá želatina sáček1hrst - Ovoce na ozdobupříprava - 50vaření - 360