Tyhle brambůrky jsem připravovala na Silvestra. Recept pochází z Keni a níže najdete původní video s receptem. Jsou dobré, ale jejich smažení je docela časově náročné, protože musejí být opravdu hodně propečené, aby hezky křupaly. Je dobré sníst je hned, po nějaké době navlhnou a už to není ono ;-)
1) Brambory nakrájíme na tenká kolečka a osolíme.
2) Smícháme mouku, mletý koriandr, kurkumu, kmín, česnek, cayenneský pepř a černý mletý pepř.
3) Dvě lžíce této směsi nasypeme na brambory a dobře promícháme.
4) K bramborám přidáme nasekaný koriandr (já ho nahradila petrželí).
5) Zbylou sypkou směs smícháme s menším množstvím vody do řídké kaše.
6) Směs postupně vmícháme na brambory.
7) Necháme odstát 20 - 25 minut.
8) Smažíme na rozpáleném oleji do křupava.4ks - brambory1/2hrnek - hladká mouka1lžička - mletý koriandr1lžička - kurkuma1lžička - mletý kmín1lžička - práškový česnek1lžička - cayennský pepř1špetka - sůl1hrst - sekaný zelený koriandr/petrželks - olejpříprava - 15vaření - 15