Tohle domácí pečivo je opravdu jednoduché a časově nenáročné, takže ho hravě zvládnete, když zjistíte, že čerstvé pečivo došlo a nechce se vám do obchodu.
Kategorie Přílohy
Kuchyně Česká
Čas přípravy 1 hourhod.20 minutesmin
Čas vaření 20 minutesmin
Celkový čas 1 hourhod.40 minutesmin
Porce 12kostek
Uvařila Martina Vrbická - Vařme jinak
Ingredience
Kvásek:
1/2kostky čerstvého droždícca 20 g nebo 1 sáček sušeného droždí
50gvlažné vody
4gtřtinového cukru
Těsto:
300gšpaldové hladké mouky
200gšpaldové celozrnné mouky
200gvlažné vody
40gřepkového oleje
7gsoli
kmín
může být: 30 g slunečnicových semínek nebo mixu semínek – dovnitř těsta
cca 40 g slunečnicových semínek
Instrukce
Nejdříve vytvoříme kvásek: V misce smícháme vlažnou vodu + droždí + cukr – rozmícháme a dáme na cca 15 min na teplé místo (měla by se vytvořit taková pěnová čepice).
Mezitím si do mísy od robota nebo běžné misky dáme mouky, sůl, kmín, olej, zbytek vlažné vody a semínka, která chcete mít uvnitř a kvásek.
Pokud použijete robota nechte ho pracovat a vytvořit vláčné pevné nelepivé těsto. Nebo můžete použít ruce a těsto vypracovat ručně.
Těsto zakryjeme utěrkou nebo potravinářskou fólií a necháme 1 hodinu kynout.
Teď vytvoříme kostky: těsto rozválíme na placku cca 1-1.5 cm vysokou a nožem vykrojíme čtverce.
Do jedné misky dáme vodu a do druhé semínka. Nejprve čtverce namočíme ve vodě a pak v semíncích (budou tak lépe držet).
Necháme je ještě cca 15 min. dokynout.
A hurá do předehřáté trouby na 180 st. na cca 15-20 min.